Henrik Laier

CHEFKONSULENT

Fagligt

Henrik har en baggrund som civilingeniør med speciale i Medicinsk Informatik og Billedanalyse fra Aalborg Universitet. Han er stærkt udviklingsorienteret og har i sin karriere indtaget roller som løsningsarkitekt, softwareudvikler, projektleder, udviklingschef, teknologichef og IT-chef. Han har endvidere været med til at etablere et webbureau. Han har overvejende arbejdet indenfor den grafiske branche/mediebranchen, sundhedssektoren og den kommunale sektor.

Henrik arbejder ud fra et helhedssyn, men han ved også, at ”Djævelen findes i detaljen” – de mange forskellige ender i et projekt skal gerne bringes til at hænge sammen.

Han er fascineret af menneskets mangfoldighed og elsker at samarbejde med andre. Han ser det som sin særlige opgave at sikre, at de endelige brugere af en løsning bliver tilgodeset optimalt, for som han siger, når han er i sit filosofiske hjørne: ”Mennesket er vigtigere end maskinen”.

Henrik er dog samtidig stærkt interesseret i teknik og har gennem sin karriere ofte vendt nye tekniske muligheder til nye forretningsmæssige fordele.

 

Henrik påtager sig hurtigt ansvaret for en opgaves løsning, og han anvender sin mentale kapacitet, kræfter og sin iderigdom til at analysere, skabe overblik og finde en vej igennem komplekse opgaver. Henrik mister let tålmodigheden, når andre ikke udviser samme ansvarlighed og kommer ud af fokus.

 

Hvorfor teknologi og mennesker?

Inspireret af mennesker i hans omgangskreds, og særligt hans bror Morten, fandt Henrik ud af i en alder af 12 år, at han ville være civilingeniør. Han havde på det tidspunkt været i gang med at programmere en af de første programmerbare lommeregnere fra Texas Instruments, lidt senere stod det på VIC-20-programmering og hvad der nu ellers bød sig. Så udgangspunktet var fascinationen af teknik som gennem mødet med forretning, kunder og brugere er modnet, så teknik nu kun er interessant, hvis det har en positiv indflydelse på menneskers hverdag.

Uddannelsen indenfor Medicinsk Informatik og Billedanalyse falder godt i tråd med dette.

At Henrik oprindeligt havnede i den grafiske branche og kom til at arbejde med medier var lidt af et tilfælde, men det er aldrig fortrudt. Udover at have mødt en masse interessante personligheder, har branchen både været en teknologisk spydspids og gennemgået en kolossal forandring, som Henrik har været dybt involveret i.

Vejen tilbage til sundhedssektoren har været let – og endnu engang har Henrik mødt en perlebesætning af personligheder, gode kolleger og samarbejdspartnere.

Personligt

Henriks familie (hustru Agnete og børnene Martin, Jens Christian og Katrine på 10, 13 og 16 år) er Henriks førsteprioritet og fylder naturligvis meget i hans hverdag. Henrik har en historie med at påtage sig opgaver i forbindelse børnenes fritidsaktiviteter såsom fodboldtræner, holdleder og lignende.

Henrik hader at udskifte ting, som kan repareres. Når tiden er til det, kaster han sig gerne over reparationer af mobiltelefoner, diverse maskiner, installationer og andet i hjemmet. Og nogle gange går det også godt.

 

1 – 2 – 3 – 4!

Musikken er Henriks helt store interesse. Han har spillet bas siden han var 11-12 år gammel og har siden også kastet sig over guitar, sang og sangskrivning til sit meget lille rockband, der udgøres af resterne af en noget større konstellation fra studietiden. Bassen passer godt til Henriks personlighed – den lægger bunden, driver musikken frem og giver plads til at andre også kan brillere. Og det hele bliver lidt tyndt uden.